Omakotitalon sähkösaneeraus Tampereella

Kodin sähköjen toimivuus on ensiarvoisen tärkeää, jotta kotona on turvallista ja käytännöllistä asua. Vaatimukset omakotitalon sähköille ovat kasvaneet huomattavasti, eikä vanhenevan talon sähköt aina taivu nykyiseen tarpeeseen – tällöin omakotitalon sähkösaneeraus voi tulla ajankohtaiseksi.

Omakotitalon sähkösaneeraus tarkoittaa sähköjen uudistamista vastaamaan nykyistä tarvetta

Sähkösaneeraus alkaa huolellisella suunnittelulla Omasähkärin kanssa – tässä yhteydessä päätetään mahdollisesti lisättävien valojen ja pistorasioiden paikat, jotta uudistettu järjestelmä vastaisi turvallisuuden lisäksi myös paremmin nykyiseen käyttötarpeeseen.

Omakotitalon sähkösaneerauksessa uudistetaan sähkökeskus, johdotukset, pisto- ja valaisinpistorasiat sekä valokytkimet maadoitettuihin ja vikavirtasuojattuihin malleihin.

Kysy lisää omasähkäriltäsi!

Milloin sähkösaneeraus on ajankohtaista?

Omakotitalon sähkösaneeraus on hyvä tehdä jo ennen, kuin varsinaisia ongelmia ilmenee.

Vaikka varsinaisia ongelmia ei vielä olisi ilmennyt, sähköjärjestelmän kunto kannattaa tarkastaa, jos edellisestä kuntotarkastuksesta on kulunut 20 vuotta.

Sähköjärjestelmän käyttöikä on noin 20–40 vuotta

Yli 30 vuotta vanhan sähköjärjestelmän komponentit, johdot ja liitokset alkavat olla jo kuluneet ja aiheuttavat täten sähköisku- ja paloturvallisuusriskejä.

Yli 40 vuotta vanhassa sähköjärjestelmässä alkaa jo lähes poikkeuksetta olemaan merkittäviä turvallisuuspuutteita.

Yksittäisiä vikoja tai turvallisuusriskejä on vaikea tunnistaa, koska ne voivat piiliä huomaamatta sisällä rakenteissa, kuten pistorasioiden alla. Sähköpalot alkavat yleensä yllättäen ja ennalta arvaamatta.

Vaikka yksittäisen virheen tunnistaisi ja korjaisi kuntoon, sähköjärjestelmän heikko yleiskunto on yhä turvallisuusriski.

Sähköasennukset turvallisesti hyväksytyn ammattilaisen toimesta

Omasähkärin toteuttama kokonaisvaltainen sähkösaneeraus etenee seuraavasti:

  1. Sovitaan sähkösaneerauksen suunnittelukäynti.
  2. Suunnittelun pohjalta lasketaan kiinteähintainen tarjous – tiedät mitä tilaat ja paljon se kustantaa.
  3. Sähkösaneerauksen sopiminen ja toteutuksen suunnittelu sekä tarvikkeiden ja sähkölaitoksen tilaaminen.
  4. Asennustyöt aloitetaan sovittuna aikana.
  5. Sähkösaneeraus etenee sulakeryhmä kerrallaan. Yhteen sulakeryhmään kuuluu yleensä muutama huone. Saneerattavassa huoneessa sähköt katkaistaan ja pistorasiat, johdot ja katkaisijat uusitaan sekä lisätään haluttu määrä uusia pistorasioita ja valaisimia. Muissa tiloissa sähköt on käytössä ja asua voi normaalisti.
  6. Kun kaikki ryhmät on saatu saneerattua, suoritetaan lopputarkastukset ja tarvittavat mittaukset sekä laaditaan pöytäkirjat.
  7. Lopuksi siivoamme jälkemme ja käymme yhdessä saneeratut sähköt läpi sekä opastamme uusien sähköjen käytössä.

Rahoitus kodin sähkösaneeraukseen

Tarjoamme yhteistyökumppanimme kautta edullisen rahoituksen kodin sähkösaneeraukseen.

Pyydä Omasähkärisi tarkastamaan kotisi sähköjärjestelmän kunto

Omasähkäri tarkastaa kotisi sähköjärjestelmän kunnon maksutta ja antaa halutessasi ohjeet jatkoon mahdollisten puutteiden kuntoon saattamiseksi.