Sähköauton latausasema omakotitaloon

Sähköauton lataaminen kotona onnistuu helposti, kun latausasema on mitoitettu oikein talosi vaatimukset huomioiden.

Sähköauton voi ladata myös normaalista sähköpistokkeesta, mutta saatava jännite rajoittaa huomattavasti latausnopeutta. Sähköauton latausasemalla varmistat nopean ja turvallisen latauksen.

Sähköauton lataus kotona – kuinka tehokkaasti kotona voidaan ladata?

Kiinteistösi sähköjärjestelmä asettaa rajoitteet saatavilla oleviin sähköauton latausasemiin, mutta Omasähkärisi auttaa tekemään tarvittavat muutokset, jotta sähköauton lataustarpeesi tulee täytettyä.

Kotilaturisi saatavilla oleva latausteho riippuu kiinteistössäsi vapaana olevasta sähkökapasiteetista – kuinka suuri talosi pääsulake on ja mitä muita sähköä kuluttavia laitteita kiinteistössäsi on.

Sähköauton lataus aiheuttaa hetkellisesti suuren piikin talon sähköjärjestelmän kuormitukseen, joten varsinkin yleisimmällä 3 x 25 A pääsulakekoolla tarvitaan latausaseman toiminnan takaamiseksi erillistä kuormanhallintaa.

Tyypillisesti kotilatausasema lataa autoa 11 kW teholla, mutta kiinteistön sähköjärjestelmän salliessa voidaan latausteho kasvattaa jopa 22 kW asti.

11 kW latausteho riittää useimmiten helposti täyttämään arkiajot. Kun autoa on mahdollista ladata yön yli pihassa, ei suuremmalle latausteholle ole useinkaan tarvetta.

Suomalaisen ajaa keskimäärin päivässä 52 kilometriä. 20 kWh/100 km kulutuksella akkua kuluisi siis päivässä vain noin 10-11 kWh, jonka lataukseen menisi noin tunti.

Useilla kotilatauslaitteilla voidaan lataus ajastaa tapahtumaan myös silloin, kun energia on edullisimmillaan.   

Kysy Omasähkäriltäsi ratkaisua sähköauton lataukseen kiinteistössäsi!

Sähköauton latausaseman asennus omakotitaloon – lataa puhdasta aurinkosähköä!

Sähköauton omistajana voit saada maksimaalisen hyödyn kotiin asennettavista aurinkopaneeleista, jos paneeleiden ylimääräinen tuotto saadaan ladattua suoraan autosi akkuun.

Aurinkosähköjärjestelmä ja sähköauton latausasema saadaan toimimaan saumattomasti yhteen, jolloin päivän parhaimpien tuottohetkien tuottama sähkö saadaan varastoitua suoraan auton akkuun.

Pyydä pakettitarjous Omasähkäriltä ja aja jatkossa puhtaalla aurinkoenergialla – itse tuottamallasi sähköllä, jolloin ajamisesi kustannukset ovat turvattuna nousevilta energiahinnoilta.

Kysy lisää omasähkäriltäsi!

Maksa sähköauton latausasema osissa

Tarjoamme yhteistyökumppanimme kautta edullisen rahoituksen sähköauton latausaseman hankintaan.

Pyydä tarjous sähköauton latausasemasta asennettuna

Omasähkäri auttaa mitoittamaan järjestelmän ja antaa tarjouksen järjestelmän asennuksesta avaimet käteen -toteutuksena. Lähetä meille viesti alla olevalla lomakkeella, niin olemme pian yhteydessä!